Binance CEO CZ Over wat er nodig is voor Bitcoin om de $10.000 drempel te overschrijden

De weerstand van Bitcoin onder $10.000 frustreert in toenemende mate veel experts, handelaren en speculanten.

In de laatste lijst van factoren die BTC zullen helpen om de maandenlange weerstand te doorbreken, denkt Binance CEO CZ dat gezien de huidige wereldwijde financiële situatie, Bitcoin alleen maar tijd nodig heeft.

In een gesprek met Bloomberg’s Market and Finance zei CZ dat Bitcoin relatief stabiel is geweest, gezien de vele gebeurtenissen die er omheen hebben plaatsgevonden, waaronder de heersende massale kwantitatieve versoepeling, met als gevolg dat er veel fiatgeld naar de economie is gevloeid.

„Ik denk dat het vroeg of laat zal uitbreken. Maar op dit moment, voor de laatste tijd, is Bitcoin echt stabiel en de mensen noemen het nu de stablecoin“.

CZ verklaarde verder dat de gegevens van Binance aangeven dat het altcoin seizoen momenteel aan de gang is, met meer dan 60% van het volume van Binance Futures afkomstig van altcoins. Volgens de gegevens zijn er in het tweede kwartaal tussen 31 maart en 31 juni slechts drie altmunten gedaald ten opzichte van de totale 200 noteringen op Binance.

Elon Musk is het seizoen van de Altcoins?

CZ zei dat een van de vele redenen dat altcoins, bijvoorbeeld Dogecoin, een volwaardig seizoen beleven, de voortdurende campagne van Elon Musk zou kunnen zijn die consequent de prestaties van de altcoin heeft opgevoerd.

Dogecoin heeft in de eerste week van juli een prijsstijging van 20% ervaren nadat een TikTok-gebruiker anderen had overtuigd om $25 te investeren in de munt en miljoenen te maken wanneer de prijzen $1 zouden raken.

In een eerdere observatie over altcoins, zei Changpeng Zhao dat 95% van de altcoins niet zal gedijen tijdens het volgende altcoins seizoen. Zijn tweet zei:

„Niet alle altmunten zullen pompen tijdens het nest #altszn. Als een project al 3 jaar bestaat, maar niet veel om te laten zien, dan… Een paar die consequent hebben geduwd ontwikkeling zal gedijen.“

Bitcoin’s is transparanter en beter traceerbaar dan Fiat Currency…

In het licht van de recente Twitter-zwendel waarbij Bitcoin betrokken was en die kwesties van betrokkenheid van Bitcoin en altcoins bij illegale transacties zoals het witwassen van geld aan de orde stelde, verdedigde CZ Bitcoin door te zeggen dat het transparanter en beter traceerbaar is dan fiatgeld.

„Bitcoin is eigenlijk transparanter dan het traditionele fiat. Als iemand de bank beroofd heeft, is het eigenlijk vrij moeilijk om het fiatgeld te traceren, terwijl er bij Bitcoin een controlespoor is en mensen weten dat er nu drie adressen zijn en dat mensen het nu volgen“.

Zoals ZyCrypto al eerder meldde, heeft blokketenanalysebedrijf Elliptic de geldbewegingen van de twitterhacker getraceerd en de beurzen geholpen om eventuele transactieactiviteiten in verband met de gestolen bitcoins te markeren.