Bitcoin Prijs Analyse – BTC Bulls Magisch verdedigen 6-maanden-oude stijgende trendlijn als de markt veerkrachtig blijft tot Bearish stuurprogramma’s

Bitcoin slaagde erin om de 6 maanden oude stijgende trendlijn te verdedigen na er vorige week kort onder te hebben gesprongen.

De cryptocurrency steeg tot $10.750 op het nest dat president Donald Trump binnenkort zou verlaten.

BitMex ziet een massale uittocht van Futures-posities op zijn platform na te zijn opgeladen door de CFTC en DOJ.

Bitcoin prijs: $10.600

Belangrijkste BTC-weerstandsniveaus: $10.672, $10.800, $10.940, $11.000.

Belangrijkste BTC-steunniveaus: $10.500, $10.400.$10.334, $10.170

*Prijs op het moment van schrijven

 

Wat een interessante week in de Bitcoin Revolution BTC, 1,17% wereld hadden we vorige week. Het begon allemaal met de 150 miljoen dollar kostende KuCoin-hack, waarbij een van de top 10 van de beurzen hete portemonnees werd leeggehaald. Toen kwamen de kosten van de CFTC tegen BitMex, de industrie nummer 1 futures beurs. Hierna kwam het nieuws dat Donald Trump COVID-19 had gecontracteerd, waardoor er nog meer neerwaartse druk op de markt kwam.

 

Nou, het lijkt erop dat de Bitcoin-markt volledig veerkrachtig is gebleven. In feite is de totale marktcap voor de industrie in het weekend in totaal met 5 miljard dollar gegroeid – een veelbelovend teken in het licht van al deze bearish drivers.

 

Ten eerste lijkt het erop dat de KuCoin-hacker is opgespoord en dat de beurs ervoor heeft gezorgd dat alle klanten geen geld zouden verliezen door de aanval.

 

Ten tweede lijken de aanklachten tegen BitMex niet zo’n verwoestend effect te hebben op de hele industrie. Op het moment dat het nieuws over de arrestatie van een van de medeoprichters bekend werd gemaakt, geloofden veel analisten dat er nog veel meer aanklachten tegen andere beurzen konden worden ingediend – wat leidde tot een grote verschuiving in het sentiment.

 

De markt bleef echter robuust, omdat deze zich aan het eind van de dag boven een 6 maanden oude stijgende trendlijn wist te houden. In het weekend is de markt boven deze trendlijn gebleven en op maandag is hij weer gestegen.

 

Tegelijkertijd lijkt het erop dat traders BitMex net verlaten en op weg zijn naar andere platformen. Gegevens van Glassnode tonen aan dat 23.000 BTC in slechts één uur van het BitMex-platform werden teruggetrokken – ongeveer 13% van het totale aanbod op BitMex. Dit was de grootste uitstroom van BTC per uur van het BitMex-platform in zijn 6-jarige geschiedenis:

 

Bovendien blijkt uit de statistieken van Skew dat de BitMex-futures de afgelopen dagen volledig zijn afgewikkeld. Deze futures zijn posities die vereisen dat traders in het BitMex-platform opgesloten blijven. Echter, met het recente nieuws over de DOJ en de CFTC die de oprichters aanklagen, lijkt het erop dat traders geen risico’s nemen en besluiten om naar elders te verhuizen. De volgende grafiek toont de futures posities voor de bovenste crypto-derivatenbeurzen en het toont duidelijk een massale exodus op BitMex:

 

BTC Futures

 

Tot slot heeft Donald Trump gisteravond laat bekend gemaakt dat hij verwacht het ziekenhuis binnenkort te verlaten. Bitcoin heeft zelfs 10.750 dollar gepompt op het positieve nieuws dat de gezondheid van de president verbetert.

 

 

Aangezien Bitcoin sterk blijft gedurende al deze factoren lijkt het erop dat we een solide platform hebben om hogerop te blijven in de loop van de komende weken.

 

Er is echter één ding dat opgemerkt moet worden. Er is een nieuw CME-gat dat vandaag verscheen en dat de BTC-rubriek zo laag als $10.575 zou moeten zien voordat het weer opleeft:

 

Bitcoin Prijs Analyse

BTC Dagkaart

 

Wat is er aan de hand?

Als we de daggrafiek hierboven bekijken, zien we duidelijk dat BTC boven de 6 maanden oude stijgende trendlijn van het weekeinde blijft.

 

Tegen het einde van de vorige week was de cryptocurrency ver onder dit niveau gekomen op het nieuws dat Donald Trump COVID-19 had gecontracteerd. De kopers slaagden er echter in om de koers te hergroeperen en terug te duwen boven de trendlijn voordat de dagelijkse kaars sloot.

 

Naast de steun van de 6 maanden oude stijgende trendlijn ligt de 100-dagen EMA ook op dezelfde locatie – wat de steun in deze regio verder versterkt.

 

Gisteren kunnen we zien dat BTC van deze steun herstelde toen het hoger in het $10.672 niveau duwde (bearish .382 Fib Retracement). De stieren probeerden vandaag boven deze weerstand uit te komen, maar zijn daar tot nu toe niet in geslaagd.

 

Als u zich afvraagt hoe u kunt profiteren van een eventuele prijsdaling, kijk dan naar onze „How to actually buy the dip“ gids.

 

Bitcoin-prijsvoorspelling op korte termijn: Neutraal

Bitcoin blijft nu nog neutraal. Het zou onder deze stijgende trendlijn moeten doorbreken om draaglijk te worden. Een breuk onder het $10.000 niveau zou een bearish trend op korte termijn bevestigen. Aan de andere kant zou Bitcoin een hoge waarde boven de $11.200 moeten creëren om op korte termijn bullish te worden. Het zou boven de $12.000 moeten breken voor een langer durende bullish trend.

 

Als de verkopers wel lager duwen, ligt het eerste niveau van ondersteuning op de stijgende trendlijn. Dit wordt gevolgd door extra steun op het 100-dagen EMA-niveau. Daaronder ligt de steun op $10.400, $10.334 (.618 Fib), $10.170, $10.100 en $10.000.

De extra steun ligt dan bij $9.900 (200 dagen EMA), $9.800 (Vezeluitbreiding 1.414), en $9.675.

Waar is de weerstand tegen de bovenkant?

Aan de andere kant, als de kopers het huidige (bearish .382 Fib) niveau van $10.672 kunnen breken, ligt de hogere weerstand bij $10.940 (bearish .5 Fib), $11.000, en $11.212 (bearish .618 Fib).

De extra weerstand ligt dan bij $11.450 (1.414 Fib Extensie), $11.630 (1.618 Fib Extensie), $11.825 (draaglijke .886 Fib), en $12.000.

Wat zijn de technische indicatoren?
De RSI vecht langs de middenlijn om de besluiteloosheid binnen de markt te laten zien. Een daling onder de mid-line zal de bearish druk zien toenemen en zal waarschijnlijk resulteren in BTC-rubriek onder de 6-maanden-oude stijgende trendlijn.

Blijf hier op de hoogte van de laatste Bitcoin-prijsvoorspellingen.